Fotograaf verkoopt foto van aardappel voor 1 miljoen euro

Fotograaf verkoopt foto van aardappel voor 1 miljoen euro

Foto: Kevin Abosch

Een zakenman heeft een foto van een Ierse aardappel gekocht voor 1 miljoen euro. “Na vier glazen wijn was hij helemaal overtuigd”, zegt fotograaf Kevin Abosch.

De foto werd gemaakt door Kevin Abosch, een 46-jarige gelauwerde fotograaf die bekend staat voor zijn portretfoto’s op een zwarte achtergrond. Hij heeft onder meer portretten van Steven Spielberg, Michael Palin en Malala Yousafzai in zijn portfolio zitten. Dat een zakenman dan net een foto van een aardappel kiest, is best verrassend.

“Er zijn drie exemplaren van die foto”, vertelt Abosch aan The Sunday Times. “Eén behoort tot mijn privé-collectie, een andere heb ik gedoneerd aan een museum in Servië en de derde heb ik nu verkocht aan een zakenman, die anoniem wenst te blijven.”

Maar is er dan iets bijzonders aan de foto? “Dat weet ik niet”, zegt de fotograaf. “Hij hoorde bij een reeks met andere voorwerpen die ik moest fotograferen.”

De verkoop werd beklonken bij een glaasje wijn, aldus Abosch. “Na twee glazen wijn zei hij dat hij de foto mooi vond. Twee glazen later had hij beslist dat hij hem wilde kopen. Twee weken later hebben we de prijs dan betaald. Zoveel geld heb ik nog nooit voor een foto gekregen.” Ter info: gewoonlijk krijgt Abosch zo’n 250.000 euro voor zijn foto’s.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees