“Tunnelproblemen zijn bedreiging voor Brussel”

“Tunnelproblemen zijn bedreiging voor Brussel”

Foto: Photo News

Voka, het Vlaams Netwerk van Ondernemingen, is van mening dat een sluiting van de Brusselse tunnels een catastrofe zou betekenen voor de bereikbaarheid van de hoofdstad. De rol van het Brussels gewest als internationaal centrum zou daardoor zwaar onder druk gezet worden.

Na de problemen met de Stefaniatunnel en de Leopold II-tunnel maakt Voka zich zorgen om de mobiliteit in Brussel. Zij zijn van mening dat een sluiting van de tunnels voor chaos zou zorgen en niet bevorderlijk is voor de leefbaarheid van de stad.

“Voka Metropolitan dringt aan op een snelle renovatie van de tunnels, waarbij noodzakelijke werkzaamheden ‘s nachts worden geprogrammeerd”, laat het ondernemersnetwerk in een persbericht weten. Het pleit bovendien voor nog meer tunnels. “Er moet bekeken worden hoe bijkomende delen van de kleine ring in tunnels kunnen worden geleid, met overkappingen die bovengronds de leefbaarheid verbeteren”, klinkt het.

Voka ziet geen problemen voor de financiering van dergelijke operaties, “aangezien de zesde staatshervorming bijkomende financieringskanalen aan het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest ter beschikking gesteld, onder meer voor de hoofdstedelijke functie”.

De ondernemersorganisatie vraagt ten slotte een globale aanpak van de mobiliteit in de Brusselse metropool. Die moet ook de versnelde realisatie van het Gewestelijke Expressnet (GEN) bevatten, de tramlijnen tussen Brussel en de rand uit het Brabantnet van de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn, en de realisatie van de geplande aanpassing van de Brusselse ring.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees