Food

België grote winnaar Europese beker van Patisserie

België grote winnaar Europese beker van Patisserie

Foto: Ignatius Wooster

Nicolas Arnaud en Mathieu Dierinck, twee Belgische patissiers, sleepten de titel van ‘Europese Kampioen van Patisserie 2016’ in de wacht na de Europese beker van Patisserie in Genève. Ze bezorgen zichzelf daarmee een kwalificatie voor de Wereldbeker Patisserie 2017 in Lyon.

De deelnemers moesten twee desserts met fruit maken, tien desserts waar chocolade in verwerkt zat en een ‘artistiek stuk’ in suiker. De grootste uitdaging bestond erin om een beeld te maken, vertrekkende van een stuk chocolade dat 23 kilo weegt en 50 centimeter hoog is.

‘Het is vooral een kwestie van fijnproeverij. Het is de smaak die het verschil maakt wanneer men de kandidaten moet beoordelen’, zegt Gabriel Paillasson, voorzitter en oprichter van de Wereldbeker Patisserie. ‘Want patisserie is voornamelijk een kwestie van smaken.’

Een Belgisch duo, Nicolas Arnaud en Mathieu Dierinck, konden de eerste plaats veroveren. Denemarken en Zweden volgden. Die twee laatste landen kwalificeerden zich ook voor de Wereldbeker Patisserie, die plaatsvindt op 22 en 23 januari 2017 in Lyon.

België kreeg al een keer de gouden prijs, drie keer de zilveren prijs en drie keer de bronzen prijs. Arnaud en Dierinck zullen tijdens de wereldbeker moeten strijden tegen 17 andere landen, afkomstig uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika, de ‘top 7’ (de zeven landen die de laatste drie edities het beste scoorden: Frankrijk, Japan, de Verenigde Staten, Singapore, Zuid-Korea, Taiwan en het Verenigd Koninkrijk) en de ‘wildcards’ (een kleine selectie van beloftevolle landen).

Corrigeer