VolleybalLiga A VROUWENVC Oudegem A

Margo Voets helpt VC Oudegem aan onverhoopt punt tegen leider Asterix Kieldrecht

Margo Voets helpt VC Oudegem aan onverhoopt punt tegen leider Asterix Kieldrecht

Margo Voets: “Dit punt zwengelt zeker het vertrouwen verder aan.” Foto: Gregory Van Gansen

Dendermonde -

Oudegem A leeft op een wolk. Gent en Asterix Kieldrecht zijn topteams, maar Margo voets en maats weten tegenwoordig met bijna alles raad. Dat ondervonden ze dit weekend in het Waasland.

Na zijn 3-2 zege van vorige week tegen titelkandidaat Gent stuntte Oudegem A opnieuw. Het werkte in zijn duel met leider Kieldrecht een 2-0-achterstand weg, maar verloor uiteindelijk de belle.

“We zijn tevreden met het gesprokkelde punt. Anderzijds is het jammer dat we opnieuw de vijfsetter niet wonnen”, reageert libero Margo Voets. Zoals ook al vorige week tegen VDK zette de van Oostende overgenomen speelster een sterke prestatie neer.

Met Anke Vandycke heeft Oudegem een degelijk alternatief voor de liberopositie. Als Margo een dipje heeft, kan Anke worden ingebracht, maar dat was in de jongste twee matchen niet nodig.

“Ik heb de jongste weken de goede vibes. Dat doet deugd. Ik leerde in het begin van het seizoen veel bij van onze trainers. Voor sommige technieken was het voor mij aanpassen. Ik kan ze almaar beter toepassen. Daardoor maak ik progressie. Het is leuk dat ik in de wedstrijden tegen de titelkandidaten Gent en Kieldrecht kon tonen wat ik kan. Omdat ook andere speelsters progressie maken, verwachten we dat onze tweede competitiehelft beter is dan de heenronde. Na twee matchen is dat inderdaad zo”, zo klinkt Margo Voets tevreden.

Wegens een hoge foutenlast miste haar team de start van het voorbije duel. “Kieldrecht was superieur. Nog in de eerste set werd Julie Smeets ingebracht voor opposite Lore Gillis, maar vanaf de tweede beurt nam Julie de middenpositie van Linde Hervent over. Naarmate de match vorderde, presteerden we beter. Vooral defensief. Toch won Asterix ook vlot de tweede set en in de derde ontsnapten we bij 24-23 aan een 3-0-nederlaag. We wonnen met 24-26 en rondden de evenwichtig verlopen set vier af met 23-25 winst. In de belle bleven we vanaf 10-8 op twee punten hangen. We zijn tevreden met dat puntje. Dat zwengelt het vertrouwen aan. Twee punten waren echter mogelijk geweest.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio