Somers is populairste burgermeester van centrumsteden: “Vriend en vijand ziet dat ons beleid werkt”

Somers is populairste burgermeester van centrumsteden: “Vriend en vijand ziet dat ons beleid werkt”

Foto: ddle

Mechelen -

Bart Somers (Open VLD) is samen met zijn collega Daniël Termont (SP.A) de populairste burgemeester van de dertien Vlaamse centrumsteden. Dat blijkt uit een peiling voor het gemeenterapport van deze krant. “Ik vermoed dat de Mechelaars aanvoelen dat ik enorm veel van deze stad hou”, reageert Somers.

Met een 6,8 op tien laat de burgemeester van Mechelen zijn collega’s Bart De Wever (N-VA) van Antwerpen (6/10) en Louis Tobback (SP.A) van Leuven (5,4/10) achter zich. Vincent Van Quickenborne (Open VLD) van Kortrijk (6,5/10) en Lieven  Dehandschutter (N-VA) van Sint-Niklaas (6,4/10) komen wel in de buurt. 

Voor Bart Somers is het zijn beste score ooit. Overigens komt hij als ‘beste’ uit de bus van alle gemeentes van het arrondissement Mechelen. “Na vijftien jaar burgemeester ben ik natuurlijk heel blij met dat resultaat, en ook heel dankbaar naar de Mechelaar toe. Die appreciatie doet deugd en geeft me veel goesting om ook de komende jaren te werken aan een beter Mechelen”, zegt hij.

Waaraan hij dat resultaat zelf toeschrijft? “Vriend en tegenstander zien dat ons beleid werkt. Onze stad is er echt op vooruitgegaan. We kwamen van heel ver. We zijn geen superstad, maar we zijn vandaag toch een van de toonaangevende steden van Vlaanderen geworden. Ondanks het feit dat we objectief gezien in een moeilijke context zitten: een stad met veel diversiteit bijvoorbeeld”, stelt hij.

Een tweede reden die Somers aanhaalt is zijn sterke engagement tegenover Mechelen, de stad waar hij ook als nationaal politicus vaak in één adem mee wordt genoemd. “Ik vermoed dat de mensen aanvoelen dat ik enorm veel van deze stad hou, van haar inwoners, en dat ik me heel hard verbonden voel met hen. Ik probeer een burgemeester voor iedereen te zijn. Ik probeer het beste uit deze stad te halen, met al mijn beperkingen.”

Niet alleen Somers scoort, ook het stadsbestuur krijgt goede punten. Lees meer in Het Nieuwsblad editie Mechelen-Lier van dinsdag 26 januari

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees