Anderlecht zet deur weer op kier voor Vanden Borre

Anderlecht zet deur weer op kier voor Vanden Borre

Foto: Photo News

Na de alweer moeizame 2-1 tegen Charleroi doet Anderlecht echt alles om de concurrentie in zijn spelersgroep opnieuw aan te scherpen. Manager Herman Van Holsbeeck liet zelfs een opening om Anthony Vanden Borre terug bij de A-ploeg te halen. Tenminste als VDB zijn excuses wil aanbieden en hij Hasi kan overtuigen. Jürgen Geril

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Op 20 augustus haalde Anthony Vanden Borre (28) in zijn geheel eigen stijl uit naar Anderlecht: “In de kleedkamer zitten enkel jeanetten.” Hij werd prompt naar de B-kern verwezen.

Vijf maanden later sleept die situatie nog altijd aan. Paars-wit zou zijn probleemkind deze winter het liefst verkopen en Vanden Borre werd aan Kasimpasa, Montpellier, Derby County, Fulham, Malaga en Betis gelinkt, maar niets werd concreet. “Veel makelaars spraken mij aan over Vanden Borre”, stelde manager Herman Van Holsbeeck “Maar er is pas concrete interesse als er echt een bod is. Dat is niet het geval.”

Anderlecht zit dus met een probleem. Toen paarswit tegen Charleroi direct op achterstand kwam, begon een deel van het publiek - zoals elke week - om Anthony Vanden Borre te schreeuwen. Dan ben je ver heen, maar het destabiliseert de club wel. “Dat hangt als een zwaard van Damocles boven ons hoofd”, vervolgde Van Holsbeeck. “Zeker als die kreten klinken na anderhalve minuut. Op dit moment zijn er in deze zaak alleen maar verliezers: zowel Anthony als de club. Die situatie is niet gezond. Vergeet niet dat Vanden Borre hier nog 2,5 jaar contract heeft.”

Dat zet de deur op een kier voor een verzoening. De verdediger zelf begint te beseffen dat de clubs niet op hem zitten te wachten en lijkt wat bij te draaien. “Ik zeg niet dat we hem zeker terugpakken, maar hij kan beginnen met zijn excuses aan te bieden aan iedereen die hij gechoqueerd heeft: zijn ploegmaats, de club, de technische staf. Daarna kan hij misschien een afspraak maken met de trainer om één en ander uit te praten. Dat zou een basis kunnen zijn voor de toekomst.”

Corrigeer