Zware brand in Sint-Jans-Molenbeek geblust, één persoon licht geïntoxiceerd

Zware brand in Sint-Jans-Molenbeek geblust, één persoon licht geïntoxiceerd

Foto: Robin De Becker

Sint-Jans-Molenbeek - In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek woedt dinsdagmiddag een zware brand in een meubelzaak, in de Ribaucourtstraat. Dat meldt de Brusselse brandweer. Die is met man en macht ter plaatse om het vuur te bestrijden via de voor- en achterzijde van het gebouw en via het dak.

De zware brand die dinsdagmiddag woedde in een pand in Sint-Jans-Molenbeek, is geblust maar heeft wel heel wat schade aangericht. Eén persoon raakte ook licht bevangen door de dikke zwarte rook die het vuur veroorzaakte, en werd naar het ziekenhuis gebracht. Dat melden de Brusselse brandweer en de lokale politie Brussel West (Jette/Ganshoren/Koekelberg/Sint-Jans-Molenbeek/Sint-Agatha-Berchem).


In de eerste berichten was sprake van een brand in een meubelzaak in de Ribaucourtstraat maar dat blijkt niet te kloppen. Het vuur was rond de middag uitgebroken in een opslagplaats achter een woning in de Adolphe Lavalléestraat, een zijstraat van de Ribaucourtstraat. Omdat die opslagplaats volledig ingesloten lag tussen de woningen, moest de brandweer het vuur wel bestrijden via de daken van de omliggende woningen en via onder meer de meubelzaak in de Ribaucourtstraat. Eén en ander zorgde ervoor dat er slechts een beperkte druk stond op de blusleidingen van de brandweer, wat het blussen niet vergemakkelijkte. Na ongeveer een uur was de brand onder controle en rond 15.00 uur was die zo goed als volledig geblust.


Het vuur had wel een dikke zwarte rook veroorzaakt en één persoon was door het inademen van die rook licht bevangen geraakt. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis.
Over de oorzaak van de brand bestaat nog geen duidelijkheid.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees