VELDRIJDENBELOFTENWK ZOLDER - Pakt Femke Van Den Driessche na Belgische en Europese ook de wereldtitel?

“Wereldtitel zou het hoogtepunt betekenen in mijn prille carrière”

“Wereldtitel zou het hoogtepunt betekenen in mijn prille carrière”

Femke Van Den Driessche: “Ik krijg de unieke kans om in eigen land wereldkampioene te worden.” Foto: Marc Van Hecke

Ternat -

De nationale driekleur hangt al in de kast en ook de Europese titel wist Femke Van den Driessche al te veroveren. Zaterdag hoopt de Ternatse belofte om ook een eerste regenboogtrui te mogen aantrekken.

Je lijkt nog helemaal niet nerveus. Zelfs het antwoord op het exacte startuur blijf je schuldig?

Femke Van den Driessche: “Donderdagmiddag verzamelen we al met de nationale ploeg. Donderdag- en vrijdagnacht brengen we door op hotel in de buurt van Zolder. Daar worden de laatste details wel uitgeklaard. Ik denk dat we rond één uur starten. Uiteraard houdt het WK me wel bezig, want de regenboogstrijd vormt toch het hoogtepunt van het seizoen. Ik krijg een uitgelezen kans om de wereldtitel te veroveren in eigen land. Noem het gerust een unieke kans die ik graag met beide handen wil grijpen. Mijn seizoen kan in feite al niet meer stuk, maar de kers op de taart zou leuk zijn met een wereldtitel in eigen land. Concurrentie verwacht ik vooral van uit Nederlandse, Amerikaanse en Italiaanse hoek. De Italiaanse meisjes zijn best hevig. Indien zij als blok uit de hoek treden, moet ik oppassen dat ik me niet in het defensief laat wringen.”

Als Europese kampioene start je in een favorietenrol, maar de druk lijkt van jou af te glijden?

“Ik heb enorm hard getraind om op scherp aan de start te staan. Ik ervaar wel wat gezonde stress, maar weet dat ik er alles voor deed en dat werkt rustgevend. Ik kan enkel hopen op een goede dag. Ik verwacht een snelle race en sluit een sprint niet uit. In een sprint trek ik me behoorlijk uit de slag, al speelt de staat van frisheid daarbij een belangrijke rol. Ik reed in Zolder al eens een wereldbeker en verwacht een gelijkaardige omloop. Vrijdag gaan we wel nog eens verkennen. De regen kan het iets vettiger maken, maar het wordt geen modderbrij voor krachtpatsers, maar veeleer een snelle race.”

Waar moet je op jouw hoede voor zijn?

“Wie zijn start mist, zou wel eens voor een lange achtervolging kunnen staan. Dan zal je een serieuze inspanning moeten leveren om opnieuw op de voorgrond te treden. De wereldtitel zou het hoogtepunt betekenen in mijn prille carrière. Om dat te verwezenlijken zal ik toch nog wat dieper in het krachtenarsenaal tasten dan anders het geval is. Ik prijs me gelukkig dat ik de wereldbekermanches kon betwisten zodat ik de concurrentie kan inschatten en over ervaring beschik hoe ik de race moet aanpakken.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio