Facebook lanceert vijf nieuwe knoppen naast de 'like'

Hier is het dan: het langverwachte alternatief voor de like-knop op Facebook. Geen 'dislike' knop, maar wel plots een waaier van zes emoticons in plaats van die ene 'like'-button. Een topman van Facebook maakte het nieuws bekend in Japan, dat ook een van de zes landen is die de knoppen vanaf vandaag al kunnen gebruiken.

Gebruikers vroegen al lang naar een alternatief voor de 'like'. Want hoe kan je nu met een opgestoken duim reageren op een droevig bericht, of een bericht dat je kwaad maakt? Er werd gespeculeerd op een 'dislike'-knop. Maar dat zou  gemakkelijk aanleiding geven tot negatieve of zure reacties. 

Het alternatief bestaat uit liefst vijf nieuwe - en bewegende - emoticons. Naast de opgestoken duim zijn er nu een bonkend hart, een lachend gezicht, een gezicht met opengevallen mond, een droevig gezicht dat een traantje laat, en een gezicht dat rood aanloopt van woede. Het nieuwe gamma kreeg de logische naam 'Reactions' mee.

Zes landen 

Met deze post maakte Chris Cox, Chief Product Officer van Facebook, het nieuws bekend. "Ik ben in Tokyo om de uitrol aan te kondingen van 'Reactions' in Japan, ons zesde land, samen met zes nieuwe Japanse publicatiepartners voor 'Instant Articles'. We zijn enthousiast om te zien hoe deze toepassingen gebruikt worden in Japan, een cultuur waarvan we allemaal kunnen leren hoe je visueel communiceert."

 

I'm in Tokyo today to announce the rollout of Reactions in Japan, our sixth country, along with six new Japanese...

Posted by Chris Cox on Wednesday, January 13, 2016

De knoppen zijn nu al beschikbaar in Spanje, Ierland, Chili, Filipijnen, Portugal en Japan. Het is nog niet duidelijk of en wanneer het uitbreid naar andere landen, en wanneer België eventueel aan bod zou komen. 

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees