Veelbesproken burgemeester is tevreden: “Ik zit op dezelfde golflengte als de inwoners, dat loont”

Veelbesproken burgemeester is tevreden: “Ik zit op dezelfde golflengte als de inwoners, dat loont”

Marc Vanden Bussche blijft achter zijn aanpak van de vluchtelingen staan. Foto: mma

Koksijde -

Burgemeester Marc Vanden Bussche loopt er momenteel goedgemutst bij. Daar heeft hij ook alle redenen toe. Hijzelf en zijn team scoren opvallend goed in onze enquête. Alleen de bouwproblemen blijven hem achtervolgen.

Met een score van 7,2 op 10 (bijna een procent meer dan in 2013) legt Marc Vanden Bussche beslag op de gedeelde derde plaats met Patrick Lansens van Koekelare. Alleen Sandy Evrard van Mesen en Roland Crabbe van Nieuwpoort doen het nog wat beter.

“Het betekent dat er nog geen sleet op mij zit. Ik heb een nieuw elan gevonden. Met dank aan al mijn medewerkers”, zegt de 65-jarige burgemeester.

Het gemeentebestuur (7,4 tegenover 7 in 2013) doet het inderdaad ook heel goed. 8,5 mensen op 10 zeggen graag in Koksijde te wonen. “Ze vinden Koksijde een aangename gemeente. Daarom komen ook toeristen graag naar hier. Dat zijn dingen die samen gaan. Je merkt dat aan de vele bewoners die van hun tweede verblijf hun domicilie maken. Dat 71,6 procent nu dezelfde stem zou uitbrengen als drie jaar terug is mooi, maar afwachten of dat over drie jaar ook nog zo zal zijn. Ik ben oud genoeg om politieke enquêtes te relativeren. Dat cijfer geeft mij en mijn schepencollege wel een duwtje in de rug om op het ingeslagen pad verder te gaan.”

Corrigeer

Vul je postcode in en ontdek de scores van jouw gemeente: