Sporting en Luciano D’Onofrio pushen Mané richting paars-wit

Sporting en Luciano D’Onofrio pushen Mané richting paars-wit

Carlos Mané is zo goed als rond met Hamburg, maar die club is het getreuzel van Sporting Lissabon beu. Foto: PN

Anderlecht moet nog niet wanhopen in het dossier van Carlos Mané (21). De vleugelspeler is bijna rond met Hamburg, maar zijn club Sporting Lissabon en toponderhandelaar Luciano D’Onofrio zouden hem liever bij Anderlecht stallen.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Carlos Mané speelde dinsdagavond alvast nog mee met Sporting in de bekermatch tegen Arouca. Er werd gewonnen met 0-1 en hij mocht een helft invallen. Bij Hamburg zijn ze het eeuwige onderhandelen over de Portugese jeugdinternational ondertussen wel bijna beu. Mané was enkele dagen geleden nog in Noord-Duitsland en HSV is zo goed als rond met de speler, maar zijn club Sporting blijft moeilijk doen. Hamburg biedt nochtans 1 miljoen om hem voor anderhalf jaar te huren - tot juni 2017 - maar niet alle eisen van de groen-witten raken ingewilligd. Er is geen akkoord over de aankoopoptie, Sporting wil een terugkooprecht en ook een verbod om hem later aan aartsrivalen Porto of Benfica te verkopen. Gisteravond was er nog geen akkoord. Daarom stelt Hamburg nu een ultimatum. Als Mané voor donderdag niet tekent, richten we onze pijlen op andere namen klinkt het. Mogelijk is dat bluf, maar het biedt Anderlecht wel kansen.

Oom Almani Moreira

Want paars-wit heeft in Lissabon een beter huurvoorstel van anderhalf jaar gedaan met aankoopoptie en Luciano D’Onofrio ontfermt zich over het dossier. De gewezen makelaar is een vriend van RSCA en een machtig figuur in Portugal. Hij beïnvloedt de directie van Sporting.

Het wordt dus vooral zaak om Mané te overtuigen, omdat die een absolute voorkeur heeft voor Duitsland.

Mané is ook erg close met Almani Moreira, die hij oom mag noemen. Die laatste speelde tussen 2001 en 2006 bij Standard, maar ook één seizoen bij Hamburg waar hij drie keer scoorde in 22 wedstrijden. Moreira heeft nog familie en vrienden in Duitsland en daarom wil Mané daarnaartoe. Zo speelt zijn neefje Jannick Christian Silva de Moreira bij het Duitse SC Victoria.

Al kan Almani Moreira een dubbele rol spelen. Wie was er de grote baas op Sclessin toen hij bij Standard speelde? Juist ja, Luciano D’Onofrio. De onderhandelaar kan dus ook Moreira bewerken en zo iedereen overtuigen dat Brussel de juiste keuze is.

Makkelijker dan Ziyech

Het worden nog spannende dagen. Mané mag zeker niet tegen zijn zin naar Anderlecht komen zoals Rolando vorig jaar, maar hij wil sowieso weg bij Sporting. Ondanks alle complexiteit lijkt dit dossier voor paars-wit zelfs makkelijker dan het halen van de dure, begeerde Hakim Ziyech van Twente.

Corrigeer

MEER NIEUWS