Apple roept ook opladers in ons land terug door gevaar voor elektrische schokken

Apple roept ook opladers in ons land terug door gevaar voor elektrische schokken

Foto: Apple

Apple roept wereldwijd opladers terug van MacBook, iPhone en iPad, ook in Europa. Er is een risico dat ze afbreken en de gebruiker een elektrische schok geven.

Apple deed vandaag een officiële mededeling naar klanten in onder andere Europa, Argentinië, Australië, Brazilië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea: “In zeer uitzonderlijke gevallen, kunnen de beschadigde opladers breken, waardoor er een risico op elektrische schokken is als je ze aanraakt. De stekkers werden geleverd bij Mac- en sommige iOS-producten tussen 2003 en 2015, en zaten ook in de Apple World Travel Adapter Kit. Apple is op de hoogte van twaalf incidenten wereldwijd.”

Het gaat om Apple-lichtnetadapters met twee pennen, die zijn ontworpen voor continentaal Europa, Australië, Nieuw-Zeeland, Korea, Argentinië en Brazilië. Ook producten die verkocht werden in België worden dus teruggeroepen. "We hebben uit eigen beweging besloten elke betrokken lichtnetadapter kosteloos om te ruilen voor een nieuwe, opnieuw ontworpen adapter", luidt het bij Apple.
 

Op deze website kan je controleren of jouw product bij de risicogevallen hoort, en indien gewenst vin je er ook de richtlijnen om je product in te ruilen.

Externe links
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees