Alain Top heeft begrip voor frustraties over grote werken

Burgemeester van stad in de ban van bouwwoede: “Ik heb ook liever geen kraan voor mijn deur”

Burgemeester van stad in de ban van bouwwoede: “Ik heb ook liever geen kraan voor mijn deur”

Alain Top aan het Marktplein, dat heraangelegd wordt. “Harelbeke zit middenin een werf. We hebben de werken niet zelf in handen, maar toch krijgen wij alle commentaar. Dat is frustrerend.” Foto: loh

Harelbeke -

De scores in Harelbeke zijn verdeeld. De burgers lijken er graag te wonen, maar toch is het stadsbestuur minder populair dan in 2009. “Dat is de schuld van de Leiewerken en de vernieuwing van de Markt”, zegt burgemeester Alain Top. “We hebben de werken niet zelf in handen, maar toch krijgen wij alle commentaar.”

De populariteit van de burgemeester en zijn coalitie is de voorbije drie jaar lichtjes gedaald. Met amper 0,3 procent, maar toch staat burgemeester Alain Top (SP.A/Groen) er even bij stil. “Natuurlijk had ik graag gehad dat mijn populariteit gelijk was gebleven, maar ik snap de mensen. De Leiewerken zijn bezig en de voorbereidingen voor de heraanleg van het Marktplein zijn gestart. Mensen zien nog niets veranderen, maar ondervinden wel de hinder ervan, dan is het logisch dat onze populariteit lichtjes daalt.”

Dat zijn burgers nog steeds heel graag in de stad wonen, verrast Top dan weer. “We halen daarin 7,7 op 10. Dat is verrassend, want een groot deel van onze burgers woont momenteel middenin een werf. Ik zou niet graag in een stad wonen waar er constant een kraan voor mijn deur staat of waar ik vijf kilometer moet omrijden om winkels te bereiken.”

Corrigeer

Vul je postcode in en ontdek de scores van jouw gemeente: