Femke van den Driessche is topfavoriete bij de beloften

Femke van den Driessche is topfavoriete bij de beloften

Foto: mvh

Femke van den Driessche is zaterdag topfavoriete voor het WK bij de vrouwen beloften. De 19-jarige renster uit Aalst kroonde zich al tot Europees en Belgisch kampioene en droomt nu van de kers op de taart in Heusden-Zolder.

WK veldrijden op Sportwereld.be

Voor het eerst rijden ook de vrouwen beloften een WK. Van den Driessche, al goed voor enkele mooie ereplaatsen bij de vrouwen elite, is er voor het eerst bij op een wereldkampioenschap en steekt er met kop en schouders bovenuit. “Ik ben al een paar weken heel intensief bezig met dat WK”, geeft ze toe. “Ik heb er alles aan gedaan om top te zijn zaterdag en ik hoop dat ik over een superdag beschik. Ik weet wie mijn belangrijkste tegenstanders zijn en ik in de gaten moet houden. Ik reed immers ook de Wereldbekerwedstrijden en kan mijn concurrenten goed inschatten.”

“Ik kan goed uit de voeten op het parkoers van Heusden-Zolder en ik weet waar ik me aan kan verwachten. Ik geef mezelf 85 procent kans op de wereldtitel. Als het niet lukt, zal ik ontgoocheld zijn, maar aan mijn voorbereiding zal het alvast niet gelegen hebben.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.