Vier (!) Belgische beloften dromen van wereldtitel in eigen land

Vier (!) Belgische beloften dromen van wereldtitel in eigen land

Quinten Hermans en Eli Iserbyt Foto: BELGA

Met Eli Iserbyt, Daan Hoeyberghs, Thijs Aerts en Quinten Hermans telt België vier mogelijke kandidaten voor de wereldtitel in Heusden-Zolder. Veel Belgische favorieten dus, maar dan zullen ze wel moeten afrekenen met een sterke Franse ploeg en ook met de Nederlanders Joris Nieuwenhuis en Martijn Budding.

WK veldrijden op Sportwereld.be

Iserbyt startte vorig jaar als topfavoriet bij de junioren, maar keerde ontgoocheld huiswaarts met zilver. Een jaar later toont hij zich ook bij de beloften ambitieus. Niet verwonderlijk, hij won dit seizoen al negen keer. “Voor de start van het seizoen had ik niet gedacht dat mijn overgang naar de beloften zo goed zou slagen. Ik zou al blij geweest zijn met een selectie voor het WK, maar nu na dit seizoen zijn mijn verwachtingen hoger. Ik wil graag die wereldtitel. Ik zeg niet dat ik het ga halen, maar ik zal zondag alleen maar tevreden zijn met goud.”

Een zelfde geluid klinkt bij zijn Telenet-Fidea ploegmaat Quinten Hermans, die zich dit jaar al tot Europees kampioen kroonde en vorige week met veel machtsvertoon won in Hoogerheide. “Ik ben van Tessenderlo, amper 15 kilometer van het parkoers. Een titel winnen, voor eigen volk zal heel speciaal zijn. Met minder ben ik niet tevreden op een parkoers dat me moet liggen en waar we met de Belgische ploeg alle steun zullen krijgen van het publiek.”

Corrigeer