VELDRIJDENVROUWEN U23WK HEUSDEN-ZOLDER - Familie van Femke Van Den Driessche is zot van de cross

“Femke toonde de meeste gedrevenheid”

“Femke toonde  de meeste gedrevenheid”

Vader Van Den Driessche over Femke die hier de Belgische titel pakt: “Een regenboogtrui zou de kers op de taart zijn.” Foto: mvh

Ternat -

Peter Van Den Driessche, vader van Femke, cijferde zich de voorbije jaren helemaal weg voor zijn koersende kinderen. Niels en Din bleken getalenteerd, maar gaven er de brui aan. Femke (19) start zaterdag als favoriet op het WK voor beloften.

Femke lijkt onbezorgd door het leven te fladderen zodat de druk van haar af glijdt?

Peter Van Den Driessche: “Femke bezorgde ons met een Europese titel en de Belgische tricolore de luxe dat ze in feite zonder enige druk kan starten. Femke is pas negentien en overtrof zichzelf door in Nederland onverwacht naar de Europese titel te snellen. Intussen rijfde ze ook al een tweede Belgische titel binnen. De regenboogtrui zou de kers op de taart betekenen. Uiteraard zal ze de kans niet laten liggen indien ze de mooiste trui van het peloton kan veroveren. Femke is een vrolijke flapuit die graag met iedereen een praatje slaat. Soms staat dat een ernstige training wel in de weg. Ik stuur ze dan ook graag op pad met haar broer Niels die haar dan op sleeptouw neemt zodat ze nergens opgehouden wordt. Niels crosste zelf en voert meestal ook samen met Femke de verkenning uit. Niels geeft haar dan de belangrijkste aanwijzingen mee die ze zich dan moet inprenten.”

Jouw zonen hielden het intussen voor bekeken in het peloton. Ontgoochelde je dat niet?

“De hele familie Van Den Driessche is gek van de cross, maar Femke toonde de meeste gedrevenheid en schopte het daarom het verst. Din was misschien wel de meest getalenteerde, maar hij had een broertje dood aan trainen. Toen ik hem na een dagtaak vroeg of hij getraind had, vertelde hij me eens doodleuk dat hij de hele namiddag taartjes had gebakken. Eens bij de junioren kreeg hij uiteraard klappen, want zonder hard labeur op training red je het niet.”

“Niels stopte eveneens, maar hem acht ik nog niet verloren voor de veldritsport. Hij duikt nog wel het veld in en is de microbe nog niet kwijt. Niels werkt bij mij in mijn bedrijf in dakwerken en na een zware dagtaak is de goesting uiteraard wel wat weg om nog te trainen.”

In Ternat is Femke waarschijnlijk waanzinnig populair?

“We verhuisden naar Aalst, maar onze roots liggen in Ternat. Ik ga er nog steeds naar de beenhouwer en overal hoor ik dat er meegeleefd wordt met Femke. Vrijdag trekken we met de familie naar Heusden-Zolder waar ongetwijfeld ook flink wat fans zullen opduiken. Aan vocale steun zal het in eigen land sowieso niet ontbreken.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio