Ook Vanden Stock moeit zich met malaise in Anderlecht-kleedkamer

Ook Vanden Stock moeit zich met malaise in Anderlecht-kleedkamer

Foto: Photo News

De flauwe zege tegen Charleroi heeft de onrust lang niet weggejaagd bij Anderlecht. Vanavond moet er absoluut gewonnen worden van Sint-Truiden, en dan nog het liefst in een match vol overgave. Zelfs voorzitter Roger Vanden Stock kwam de troepen deze week hoogstpersoonlijk op scherp zetten.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Na de nederlaag tegen AA Gent was de opdracht voor Besnik Hasi duidelijk: 6 op 6 halen tegen Charleroi en Sint-Truiden. Tegen de Carolo’s werd weliswaar gewonnen, maar het voetbal was weer niet goed en de supporters morden. Na 23 speeldagen zit RSCA aan amper 37 goals. De laatste 35 jaar werd maar twee keer minder gescoord in diezelfde tijdspanne. De Brusselaars staan nog steeds derde, maar voor goed voetbal moet je meestal niet bij paars-wit zijn.

Het bestuur vond het daarom tijd om in te grijpen. Preses Roger Vanden Stock en manager Herman Van Holsbeeck trokken begin deze week naar de kleedkamer. Ze zaten eerst samen met sleutelspelers als Proto, Deschacht en Defour alvorens de voorzitter de hele spelersgroep in klare taal toesprak. Dat ze “verdorie fier moeten zijn” om voor Anderlecht te voetballen en dat ze dat moeten laten zien op het veld.

“Dat gesprek had een positief effect”, aldus coach Besnik Hasi. “Het was belangrijk dat alle neuzen weer in dezelfde richting wezen. In verschillende wedstrijden misten we de honger om er vol voor te gaan, maar zoiets komt er alleen maar als iedereen op dezelfde lijn zit. We moeten hieruit komen als groep.”

Het is dus aan de spelers om hun persoonlijke probleempjes opzij te zetten. Ezekiel moet niet bezig zijn met zijn rendement op rechts, Tielemans moet de druk op zijn schouders kanaliseren, Deschacht en Proto moeten niet klagen over de sterkte van de kern.

Corrigeer