Peter Sagan verkent Olympische wegrit: "Niets voor mij"

Peter Sagan heeft van zijn aanwezigheid in Zuid-Amerika (voor de Argentijnse Tour de San Luis) gebruik gemaakt om het parcours van de Olympische wegrit in Rio de Janeiro te verkennen. De wereldkampioen wilde van de Spelen dit seizoen immers een doel maken. Maar na de verkenning is de Slovaak blijkbaar van mening veranderd, want hij laat nu weten dat het een parcours "voor echte klimmers" betreft, en dat hij dit seizoen dus op andere doelen zal mikken.

Wielrennen op Sportwereld.be

Sagan vloog meteen na het einde van de Tour van San Luis naar Rio de Janeiro om het parcours in de Braziliaanse grootstad te verkennen. Op een persconferentie na afloop deed hij woensdag zijn verhaal: "Ik zag de Cristo Redentor al in de verte. Dit is duidelijk een mooie stad, met veel groen, bergen en stranden. Maar ik ben naar hier gekomen om te werken, al kom ik misschien op een dag wel terug als toerist."

Het reisje naar Brazilië liep ook niet helemaal vlot: zo kwam Sagan na zijn verkenning in het verkeer terecht, waardoor hij twee uur te laat verscheen op de persconferentie. En het nieuws dat hij bracht, was evenmin heuglijk: "Dit parcours is niets voor mij. Het is meer iets voor pure klimmers. Een medaille is hier voor mij niet weggelegd."

Wat betekent dat voor zijn voorbereiding op het nieuwe wielerseizoen? "Niets. Ik blijf me richten op het klassieke voorjaar en de Tour de France." De wegwedstrijd in Rio vindt 13 dagen na het einde van de Tour plaats, maar gezien het zeer uitdagende parcours mag het niet verwonderen als Sagan uiteindelijk gewoonweg niet deelneemt aan de Spelen.

Corrigeer