Keulen neemt maatregelen voor carnaval

Binnenkort viert Keulen naar jaarlijkse zijn groot carnavalsfeest.Toch heerst er ongerustheid en wil zowel het stadsbestuur als de feestvierders de nodige voorzorgsmaatregelen nemen. Zo komen er onder meer 'veilige zones' voor vrouwen.

Het stadsbestuur wil koste wat het kost een herhaling vermijden van wat er zich op oudejaar heeft afgespeeld. Dan vond er in het stadscentrum een massa-aanranding plaats tegen vrouwelijke feestvierders. Zo wil men 'veilige zones' inrichten voor vrouwen en wordt er ook extra verlichting geplaatst om mensen met slechte bedoelingen af te schrikken. 

Maar ook feestvierders nemen hun voorzorgen om een veilige feestnacht te beleven. “Vooral pepperspray en alarmpistolen doen het goed”, vertelt Christoph Keuttner, die een wapenwinkel heeft. 

Lessen

Heel Europa zal overigens met argusogen het carnavalsfeest in Keulen opvolgen. “Carnaval zal voor Keulen een test zijn om te zie of we de nodige lessen hebben getrokken uit de vreselijke gebeurtenissen op oudejaarsavond", zegt een vertegenwoordiger van het stadsbestuur. "Zo kunnen de mensen vredig leven en vieren in deze stad, zonder zich zorgen te maken over hun veiligheid.” 

Karnaval in Keulen is een van de grootste straatfestivals in Europa en verwelkomt ieder jaar meer dan 1 miljoen toeschouwers. Dit jaar vindt het evenement plaats in het weekend van 6 en 7 februari. 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees