Joachim Van Damme (KV Mechelen) betrapt op cocaïne

Joachim Van Damme (KV Mechelen) betrapt op cocaïne

Foto: Belga

KV Mechelen-speler Joachim Van Damme (24) is betrapt op het gebruik van cocaïne. De verdedigende middenvelder leverde een positieve dopingplas af en wordt per direct door de Belgische voetbalbond geschorst én door zijn club op non-actief gezet. Er hangt hem een zware schorsing van minstens zes maanden boven het hoofd.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Het positieve plasje van Van Damme dateert van de verloren wedstrijd bij Westerlo (3-2) van 16 januari. Doordat hij in wedstrijdverband betrapt werd op het gebruik van cocaïne, hangt hem een zware schorsing van minstens zes maanden boven het hoofd. Daarvoor zal hij berecht worden door het Vlaams Doping Tribunaal. De Belgische voetbalbond besliste alleszins de middenvelder meteen te schorsen, een beslissing die navolging kreeg van KV Mechelen zelf. Cocaïne staat immers op de verboden lijst van prestatiebevorderende middelen voor sporters. Daarnaast beging Van Damme ook een overtreding op de Belgische drugswetgeving.

Van Damme werd deze middag voor de training op het appel geroepen door het Mechelse bestuur. Daar kreeg hij het nieuws te horen en werd meegedeeld dat de club hem in afwachting van verdere stappen met onmiddellijk ingang schorst. Aan de namiddagtraining mocht de speler niet deelnemen en voor de wedstrijd van morgen tegen Charleroi zit hij niet in de kern. De club bekijkt nu of een verdere samenwerking met de middenvelder nog mogelijk is. Van Damme zelf wenst niet te reageren.

In de voetsporen van Boonen en Van Snick

De middenvelder van Malinwa volgt in de voetsporen van andere bekende sporters als wielrenner Tom Boonen, of judoka Charline Van Snick, die de laatste jaren eveneens betrapt werden op het gebruik van cocaïne.

Van Damme speelt als verdedigende middenvelder voor KV Mechelen. Dit seizoen speelde hij al veertien wedstrijden waarin hij twee keer scoorde en twee assists gaf. Goed een jaar geleden kwam hij ook al op negatieve wijze in het nieuws toen hij op korte tijd twee zware overtredingen maakte op zowel Victor Vazquez (toen nog Club Brugge) als Ibrahima Conté (Anderlecht).

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.