James Murdoch vier jaar na ontslag terug bij Sky

James Murdoch vier jaar na ontslag terug bij Sky

James Murdoch. Foto: REUTERS

De Britse televisiegigant Sky ziet James Murdoch terugkeren als voorzitter van de raad van bestuur. De zoon van mediamagnaat Rupert Murdoch werd vier jaar geleden ontslagen na het afluisterschandaal bij News International, waarvan hij toen voorzitter was.

‘De raad van bestuur heeft James Murdoch aangeduid als opvolger van Nicholas Ferguson als voorzitter’, laat de Sky-groep in een persbericht weten. Vader Rupert Murdoch wil met de aanstelling volgens analisten weer meer controle over het bedrijf verwerven.

Murdoch was al algemeen directeur (2003-2007) en voorzitter (2007-2012) van Sky. Hij werd in 2012 ontslagen toen het afluisterschandaal bij News of the World, de belangrijkste tabloidkrant binnen de Murdoch-groep, losbrak. Murdoch bleef wel directeur bij Sky, maar werd niet meer bij het dagelijks bestuur betrokken.

Na zijn ontslag bij Sky werd Murdoch algemeen directeur bij 21st Century Fox, het kroonjuweel van Murdochs mediarijk, dat 39 procent van Sky bezit. De familie-Murdoch bood in 2011 ongeveer 8 miljard pond om de volledige controle over Sky in handen te krijgen, maar moest die poging toen staken. Murdochs aanstelling doet de geruchten over een nieuw bod opnieuw opflakkeren.

Sky biedt betaaltelevisie en internet aan in 5 landen (Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Oostenrijk en Italië).

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees