OVERZICHT. Een van deze tien kandidaten is dé Mol

OVERZICHT. Een van deze tien kandidaten is dé Mol

Foto: vier

Na een afwezigheid van bijna dertien jaar op de Vlaamse televisie start Vier op maandag 1 februari met een nieuw seizoen van 'De Mol'. Vanaf nu kan u echter al opnieuw de Sherlock Holmes in u naar boven halen en beginnen na te denken over wie er verdacht uitziet en wie niet. Eén ding is zeker: één van deze tien kandidaten is dé Mol. Wie verdenkt u?

 

Bruno (45, aannemer)

"Ik heb het programma vroeger met heel veel passie bekeken… en ik ben wel iemand die graag avonturen aangaat."

 

Cathy (37, huisvrouw)

"Toen ik jonger was keek ik er altijd naar uit om naar De Mol te mogen kijken. Ik heb de 3 seizoenen van De Mol gezien en elk seizoen vond ik het spijtig dat ik er niet bij was!"

 

Gilles (27, brand manager)

"Ik ben iemand die zich 100% smijt en die er altijd voor gaat. Ik ben echt lid van de YOLO-generatie. Alles wat met spanning te maken heeft, vind ik superleuk. En De Mol, dat was gewoon een leven geworden Agatha Christie-boek."

 

Hanne (25, organisatrice kinderfeestjes)

"Omdat ik heeeel veel zin in avontuur heb. Ik doe niets liever dan spelletjes spelen. Ik was tijdens de vorige seizoenen nog vrij jong, maar ik herinner me nog levendig hoe ik altijd op het puntje van m'n stoel zat. De spelletjes hebben me later bij de Chiro ook geïnspireerd."

 

Issabel (29, advocate)

"Ik herinner me dat ik het geniaal gevonden vond en dat het telkens weer leuke avonden waren met ons ganse gezin. Ik ben nogal bezeten door detectiveverhalen en spannende ontdekkingen…"

 

Manuella (52, naaister)

"Ik wil wel eens zien hoe ver ik geraak. Mijn dochters zeggen me: mama, je moet je eigen, grappige zelve blijven. Maar ik denk: er zit een beest in mij, en dat moet eruit!"

 

Marc (49, buschauffeur)

"Vorig jaar werden er plots kandidaten gezocht. En ik dacht: dat avontuur wil ik wel eens van de andere kant meemaken! Ik wil echt deel zijn van dit topprogramma."

 

Ruth (46, sales administrator)

"Op aanraden van mijn zoon ben ik een tijd geleden dingen beginnen doen die buiten mijn comfortzone liggen, zoals improvisatietheater. En dus De Mol. Ik wil heel graag mijn eigen grenzen verleggen."

 

Stijn (25, ingenieur)

"Toen ik de allereerste aflevering van De Mol gezien had, zei ik al: later ga ik daar ooit aan meedoen. Nu is de kans daar. Ik ben geboeid door het psychologische spel dat de hele tijd bezig is tussen de kandidaten… terwijl daar toch ook altijd mooie vriendschappen gesmeed worden."

 

Thibaud (48, bedrijfsleider)

"Op de ene of de andere manier slaag ik er in om mensen sturing te geven, ze in een richting te duwen. Dus dacht ik: dat is misschien eens leuk om toe te passen. En als dat dan schone televisie oplevert, waarom niet?"

 
 
Zo reageerden de kandidaten toen ze te horen kregen dat ze waren geselecteerd voor het programma. Kunnen we hier al een hint uit halen?

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Over De mol

De mol is een programma van Woestijnvis dat wordt uitgezonden op Vier. In het programma vertrekken tien kandidaten op reis naar een onbekende bestemming. Daar moeten ze aan de hand van opdrachten proberen zo veel mogelijk geld te verdienen. Eén van de kandidaten saboteert de boel: hij is 'de mol'.

Het eerste seizoen van 'De mol' was in 1998 te zien op Eén en werd gepresenteerd door Michiel Devlieger. In 2000 en 2003 volgden nog twee seizoenen op de openbare omroep. Vanaf 2016 wordt het programma gepresenteerd door Gilles De Coster en keert het jaarlijks terug op Vier.

Mollen: Magda Ral (Frankrijk, 1998), Hugo Daemen (Spanje, 2000), Marc Simons (Italië, 2003), Gilles Van Bouwel (Argentinië, 2016), Eline Michiels (Zuid-Afrika, 2017), Pieter Delanoy (Mexico, 2018)