VIDEO. Flip Kowlier heeft met Ertebrekers een nieuwe groep

Gent - Flip Kowlier heeft, met Peter Lesage en Jeffrey Jefferson; een nieuwe groep. Die luistert naar de naam 'Ertebrekers' (een vrije vertaling van Heartbreakers, hartenbrekers, nvdr.). Ertebrekers brengt funk, hiphop en soul in het West-Vlaams.

Het is nog even wachten tot 14 april vooraleer Ertebrekers in de Vooruit te zien en te horen zijn, maar in februari speelt de band al try-outconcerten in Hooglede (11/2) , Ardooie (12/02) , Edegem (18/2) en Zandvliet (20/2). Uit hun album dat er staat aan te komen is er nu al de single 'De zji', wat staat voor 'De zee'. Het volledige album krijgt de titel 'Otel' en komt half maart uit.

Kowlier en Lesage kennen elkaar al langer, Lesage speelt mee in de groep van Kowlier, maar ook bij Gabriel Rios en Molano.

Jeffrey Jefferson, de derde stichter-voorzanger van Ertebrekers is iets minder bekend. Jeffrey (die in het echte leven eigenlijk Jeffrey Bearelle heet) komt uit Ingelmunster en zingt en rapt al een aantal jaar in het Engels. Kowlier en Lesage ontdekten hem en de drie begonnensamen  in het West-Vlaams nummers te maken, die nu tot een album leidden.

De Ertebrekers omschrijven hun werk met de volgende termen: vrolijke inborst, charmante verhalen met een verpletterende alledaagsheid die iedereen omver blaast.

 

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees