Lieselot Decroix hangt fiets aan wilgen na dit seizoen

Lieselot Decroix hangt fiets aan wilgen na dit seizoen

Foto: Marc Van Hecke

Lotto-Soudal-renster Lieselot Decroix hangt na dit seizoen hoogstwaarschijnlijk haar fiets aan de wilgen. “Vorig jaar wou ze dat eigenlijk al doen, maar we konden haar toch overtuigen om nog een jaartje verder te gaan”, zegt Liesbet De Vocht, manager bij Lotto-Soudal.

Decroix combineert het profwielrennen met een job als sportwetenschapper aan de VUB. Die combinatie blijkt niet altijd even haalbaar. Bovendien geeft Decroix aan dat het tijd is voor andere dingen.

Pech en blessureleed

“Lieselot had ook wel te kampen met heel wat blessures en pech in haar carrière”, zegt manager Liesbet De Vocht. “En ze heeft een goede job bij de Vrije Universiteit Brussel. Na dit seizoen is de kans dus groot dat ze fiets aan de haak hangt. Strandraces met de mountainbike zal ze misschien nog wel rijden, omdat ze het graag doet en vlakbij de zee woont. Ze is wel nog altijd gemotiveerd, dus ze zet dit seizoen nogmaals alles op alles om zich te tonen.”

Decroix starte in 2007 haar profcarrière bij het toenmalige Lotto-Belisol-Ladies-team. Ze heeft ook nog gereden voor Cervélo-Test-team, Topsport Vlaanderen, Boels-Dolmans en Cycling live Plus-Zannata. Sinds 2014 fietst ze opnieuw in de kleuren van de nationale loterij. Decroix wordt 29 dit jaar. Op haar palmares prijken onder andere een bronzen medaille op het Belgisch kampioenschap tijdrijden bij de dames (2009), winst in de Erondegemse Pijl (2009) en de zege in de vierde rit in de Gracia Orlova (2011).

Corrigeer