Preud’homme: “Contact gehad met De Sutter”

Preud’homme: “Contact gehad met De Sutter”

Foto: Anadolu Agency

Eén dag nadat de manager van Tom De Sutter liet optekenen dat Club Brugge een interessante optie is voor de spits, blijkt de liefde wederzijds. Trainer Michel Preud’homme bevestigde vanmiddag immers op zijn persconferentie dat blauw-zwart de afgelopen tijd meermaals contact gehad heeft met De Sutter, die Club afgelopen zomer verliet voor het Turkse Bursaspor.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Tom De Sutter (30) zit in de nesten bij het Turkse Bursaspor. Donderdagavond scoorde hij dan misschien wel in de beker, zijn nieuwe werkgever zou bepaalde financiële afspraken niet nagekomen zijn. Daardoor kan De Sutter eind deze maand transfervrij weg, bevestigde zijn manager Didier Frenay, die in één adem bij blauw-zwart solliciteerde. “Een terugkeer naar Club Brugge is een interessante optie.”

Gevraagd naar De Sutter, reageerde Preud’homme vrijdagmiddag bijzonder open op zijn persconferentie. “We hebben de afgelopen tijd contacten gehad met Tom. Voor ons hoeft er niet per se iemand bij te komen, maar als diepe spits is hij zeker een optie. Hij is iemand die ons systeem kent en daardoor interessanter is dan een jonge speler. Maar als De Sutter komt, zal hij willen spelen. Zodra Leandro fit is, zouden we dan wel met heel veel centrumspitsen zitten. En ik kan er geen vier opstellen, hé. Hoe dan ook is dit een dossier dat we nog moeten afwegen. We zullen de komende dagen zien wat er nog gebeurt.”

Hoogstwaarschijnlijk toch nog geen debuut voor Poulain

Preud’homme zei ook dat er “niet getwijfeld wordt aan de kwaliteiten van Leandro (Pereira, nvdr)”, die nog geen enkele keer kon scoren voor blauw-zwart. “Al vraag ik me wel af wanneer hij die zal kunnen brengen.”

Behalve Leandro Pereira en Bernie Ibini trainde iedereen voluit mee met de groep. Laurens De Bock en ook Abdoulay Diaby zijn terug, Thomas Meunier en Dion Cools zijn geschorst voor de partij tegen Lokeren. Daardoor zullen Davy De fauw en De Bock waarschijnlijk starten op de backs. Benoit Poulain is ook wedstrijdfit en kan in principe debuteren, al lijkt die kans klein. “Hij heeft nog tijd nodig om het systeem te begrijpen”, verklaarde Preud’homme. Mogelijk zit een selectie voor Poulain er nog niet in.

Corrigeer