Burgemeester reageert bijzonder emotioneel op slechte cijfers: “Dit komt hard aan”

Burgemeester reageert bijzonder emotioneel op slechte cijfers: “Dit komt hard aan”

Irina De Knop: “In 2019 zullen de positieve resultaten er liggen.” Foto: credit

Lennik -

Met een 3,7 op 10 is Irina De Knop de minst populaire burgemeester van het Pajottenland. Toch blijft ze strijdvaardig. “Ik denk dat we niet worden afgerekend op ons beleid, maar op de politieke situatie in de gemeenteraad”, zegt ze.

2015 was een turbulent jaar voor de Lijst Burgemeester. Er werd een onderzoek gestart tegen schepen Filip Van Ginderdeuren wegens schriftvervalsing en gemeenteraadslid Kelly Van Vlaenderen stapte uit de partij om zich bij de oppositie aan te sluiten. De krappe meerderheid werd plots een politiek probleem.

De moeilijkheden resulteren dan ook in slechte cijfers voor het Lennikse gemeentebestuur. Burgemeester Irina De Knop (LB) krijgt van de Lennikenaren een 3,7 op 10 en is daarmee de minst populaire burgemeester van het Pajottenland. Het LB-CD&V-bestuur krijgt een 4 op 10. Dat zoiets aankomt, kan ook een ervaren politica als Irina De Knop niet verbergen. “Ik moet toegeven dat ik erg geschrokken ben van die cijfers. Ik lig er toch wel van wakker”, zegt burgemeester De Knop. “Al ben ik ervan overtuigd dat die cijfers te wijten zijn aan de politieke toestand in Lennik, en niet aan ons beleid. Mensen houden niet van ruziemakers, en de algemene perceptie is dat er in Lennik ruzie wordt gemaakt. Daar speelt de oppositie een sterke rol in door de situatie te misbruiken. Ik ben er dan ook van overtuigd dat dit op de burgemeester en het bestuur afstraalt.”

De Knop hoopt dat er in de toekomst wat meer politieke stabiliteit zal ontstaan. “Eerlijk gezegd ben ik het allemaal zo beu”, klinkt het emotioneel. “Waar ik nog het meeste moeite mee heb, is dat de oppositie problemen binnen onze partij zo misbruikt om daar politiek voordeel uit te halen. Daar kan ik echt kwaad om worden.”

Corrigeer