Van Damme (KV Mechelen) riskeert twee jaar schorsing voor cocaïnegebruik

Van Damme (KV Mechelen) riskeert twee jaar schorsing voor cocaïnegebruik

Foto: BELGA

KV Mechelen-middenvelder Joachim Van Damme riskeert een schorsing van twee jaar voor het gebruik van cocaïne. In afwachting van een definitieve uitspraak heeft een Buitengewone Kamer van de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vrijdag beslist de speler voorlopig te schorsen. Van Damme krijgt volgende week dinsdag (13u) de kans om zijn verhaal te doen voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

De 24-jarige Van Damme testte op 16 januari positief na afloop van de competitiewedstrijd op de 22e speeldag in de Jupiler Pro League op bezoek bij Westerlo (3-2). In zijn urine werden er toen sporen van cocaïne gevonden. De KBVB werd door NADO Vlaanderen op de hoogte gebracht en liet een Buitengewone Kamer de speler voorlopig schorsen, een maatregel die ook KV Mechelen nam door de middenvelder op non-actief te zetten.

Dinsdagmiddag (2 februari om 13u) geeft de Belgische Voetbalbond Van Damme de kans om zich te verantwoorden voor de Geschillencommissie. KV Mechelen kon evenwel de aanwezigheid van Van Damme nog niet bevestigen. Nadien wordt het volledige dossier, inclusief een eventuele getuigenis, overgedragen aan het Vlaams Doping Tribunaal, dat een uiteindelijke uitspraak zal doen. Voor het gebruik van cocaïne, dat wordt beschouwd als een prestatiebevorderende substantie, hangt er een schorsing van twee jaar boven het hoofd van Joachim Van Damme.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.