Gent-Wevelgem deelt zeven wildcards uit

Gent-Wevelgem deelt zeven wildcards uit

Foto: AFP

De organisatoren van de 78e editie van Gent-Wevelgem hebben hun zeven wildcards uitgereikt, dat maakte de organisatie vrijdag bekend. Twee Belgische teams, Wanty-Groupe Gobert en Topsport Vlaanderen-Baloise, krijgen op Pasen op zondag 27 maart startrecht in de WorldTour-wedstrijd. De achttien ploegen uit de WorldTour hebben automatisch startrecht.

Wielrennen op Sportwereld.be

Naast deze twee Belgische procontinentale ploegen mogen ook de Frans teams Cofidis en Direct Energie Cycling Team, de opvolger van Europcar, aan de start in Deinze verschijnen. De drie andere teams die een uitnodiging kregen zijn het Nederlandse Roompot, het Italiaanse Bardiani en het Poolse CCC.

In 2015 ging de Italiaan Luca Paolini (Katusha) in stormachtige omstandigheden met de zege aan de haal. De Nederlander Niki Terpstra (Etixx-Quick.Step) en de Brit Geraint Thomas (Sky) mochten mee op het podium. Beste Belg werd Stijn Vandenbergh met een vierde plaats. Topsport Vlaanderen-Baloise was vorig jaar net niet vertegenwoordigd in de top 10. Edward Theuns, nu uitkomend voor de Amerikaanse WorldTour-formatie Trek-Segafredo, kwam als elfde over de streep in de Wevelgemse Vanackerestraat. Bjorn Leukemans, die geen contractverlenging kreeg, was in de editie van 2015 de beste renner van Wanty-Groupe Gobert. Hij werd 21e.

Corrigeer