VOETBAL1STE PROVINCIALEVK LIEDEKERKE-FC MERCHTEM 2000 - Jonge aanvoerder Lars Bronselaer droomt van meer

“Ambitie ligt in vierde klasse”

“Ambitie ligt in vierde klasse”

Lars Bronselaer: “Ik groeide mee met de ploeg naar eerste provinciale.” Foto: dsj

Liedekerke -

Geboren en getogen Liedekerkenaar Lars Bronselaer is pas 26, maar de leraar aan het Denderleeuwse IKSO draagt sedert begin vorig seizoen al de aanvoerdersband en zal dat ook zondag opnieuw met veel bravoure doen in de derby tegen Merchtem.

De Merchtemse spelersgroep kreeg een uppercut te verwerken met de boodschap van een fusie met Wolvertem, maar de boemerang kan ook op de Liedekerkse Heuvelkouter ontploffen?

Lars Bronselaer: “Ik ga ervan uit dat elke ploeg tot het einde van het seizoen sowieso het beste van zichzelf geeft. Merchtem is een ploeg die naar beneden kijkt en uit de gevarenzone wil blijven terwijl Liedekerke naar boven lonkt en graag aan de eindronde zou deelnemen. Mijn ambitie ligt trouwens in vierde klasse. Het zou mooi zijn indien ik samen met Liedekerke ooit die stap zou kunnen zetten. Ik weet dat zowel coach Steven Bellemans als voorzitter Rudy Hetymans in dezelfde richting kijken en de stap naar vierde klasse voorbereiden. Aan dat verhaal wil ik graag meeschrijven.”

Je maakte al een serieuze opmars, want je debuteerde destijds met VK Borchtlombeek in vierde provinciale?

“Ik was toen piepjong en wou mijn passage in vierde provinciale beperken tot één seizoen. Toen VK Borchtlombeek de promotie naar derde mis liep, trok ik naar Liedekerke dat toen al in derde zat. Ik groeide mee met de ploeg naar eerste provinciale, maar ben ervan overtuigd dat het geen eindstation wordt. Begin vorig seizoen gooide aanvoerder Kristof Vaeyens onverwacht de handdoek. Na een gesprek met de coach en het bestuur aanvaardde ik de aanvoerdersband. Ik draag die met trots en ga altijd voorop in de strijd. Ik beleefde destijds veel plezier in Borchtlombeek, maar Liedekerke is een ander niveau. Ik speel hier intussen zeven jaar en voel me nog steeds kiplekker.”

Liedekerke won de heenmatch met riante 1-4-cijfers. Een thuiszege lijkt evident?

“Ik miste de heenwedstrijd wegens een polsbreuk, want ik droeg toen een gipsverband. Ik herinner me een moeilijke wedstrijd die kantelde door een rode kaart voor Merchtem. We mogen onze tegenstrever dus zeker niet onderschatten. Ik verwacht een attractieve match tussen twee offensieve ploegen. Op eigen veld gaan we sowieso vol voor de overwinning terwijl we onze supporters proberen te vergasten op flink wat doelpunten. Ik ben klaar om me als rechtsachter uit de slag te trekken. Ik werd gevormd als rechtsbuiten en houd ook van die positie, maar ik speel waar de coach en de ploeg me nodig hebben.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio