Nederlander Dekker wint WK veldrijden bij de junioren, Jaspers eindigt zevende

Jens Dekker soleerde zaterdagvoormiddag in Heusden-Zolder naar de wereldtitel voor junioren. Op het doorregende parcours stond er geen maat op de 17-jarige Nederlander. De Fransen Mickael Crispin en Thomas Bonnet mochten mee op het podium. Jappe Jaspers, zevende, werd eerste Belg.

WK veldrijden op Sportwereld.be

Het waren de Fransen Crispin, Bonnet en Turgis die het hardst van start gingen. Jappe Jaspers, de Belgische hoop op de regenboogtrui en ploegmaat van Dekker bij Enertherm-BKCP, miste zijn start en moest meteen achtervolgen. Vooraan duurde het niet lang voordat topfavoriet Dekker de leiding nam. De Nederlander trok stevig door en had bij de eerste passage aan de finish al een mooie voorsprong.

Die voorsprong diepte Dekker de vier resterende ronden verder uit. De Fransman Crispin drong nog even aan, maar moest uiteindelijk helemaal plooien. In de achtergrond soleerde Bonnet naar de bronzen medaille. Daarachter streden een vijftal renners voor de dichtste ereplaatsen. De Zwitser Kevin Kuhn en de Brit Thomas Pidcock vervolledigden de top vijf.

Jaspers, die een baaldag kende, werd zevende en eerste Belg. Seppe Rombouts, zestiende, en Toon Vandebosch, negentiende, nestelden zich nog net in de top twintig.

Zondag is het de beurt aan de beloften mannen (11u) en elite mannen (15u).

Corrigeer