Ghost: Trefpunt laat een carroussel van muziek draaien aan Sint-Jacobs

Trefpunt hield zaterdagavond het jaarlijkse Winterfeest en haalde daarvoor het concept Ghost binnen; Ghost is een initiatief van de Gentse undergroundgroep Raveyards die nog zeven andere Gentse groepen uitnodigde om op verschillende plaatsen aan Sint-Jacobs op te treden: in de kerk, (waar ook een tentoonstelling liep, al was het niet evident om in het donker alle werken terug te vinden), rond het kampvuur op het plein zelf, in de ruimte van de recent gestopte antiekzaak naast de zaal van Trefpunt.

Alle groepen werden aangekondigd met klokkengelui en speelden korte sets van 5 minuten tot maximum een half uur. De Bintizussen en Violent Husbands kozen voor twee sets aan het kampvuur, Simon Segers, de drummer van de Beren Gieren en Stadt speelde solo in de kerk.

Nog in de kerk was er nogal wat belangstelling voor de soundscapes van Raveyards, een vijftal met ondermeer muzikanten van Humo's Rock Rallywinnaars Steak Number Eight. Raveyards brengt bevreemdende maar meeslepende soundscapes die op bepaalde momenten doen denken aan Pink Floyd ten tijde van de dubbelaar Ummagumma. "Alles digitaal, maar wel live gespeeld, en telkens anders" aldus Stefan Bracke van Raveyards en medeorganisator van Ghost.

 In totaal contrast met de underground sound van Raveyard en de rock van Elefant stond dan weer de engelachtige muziek van Love Like Birds van Elke De Mey. Die werd in 2012 door de redactie van Studio Brussel verkozen tot talent van het jaar. Dat de zangeres ook nog optrad vanuit de vitrine boven Trefpunt, kwam het engelachtig effect alleen maar ten goede. 

Na afloop van het buitengedeelte, rond middernacht, riep Trefpuntmedewerker Guus van der Kreeft het publiek op om straf te applaudisseren voor medewerker Jonas Van de Poele die na tien jaar Trefpunt besloot om andere dingen te gaan doen. En kon er nog gefuifd worden op muziek van dj's Thong & Tjang en Mo.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio