Somaliër riskeert 4 jaar effectief voor bedreiging, verkrachting, diefstal en belaging

Menen -

Een Somalische dertiger stond maandag terecht voor de correctionele rechtbank van Kortrijk voor slagen, bedreiging, verkrachting, diefstal en belaging van een vrouw van 50 in Menen. De man heeft geen verblijfsvergunning voor ons land.

Karim E.B. (30) leerde het slachtoffer op café kennen. Beklaagde zocht een verblijfsvergunning. De vrouw stelde hem voor mee met haar naar huis te komen. Er volgden seksuele betrekkingen en alles ging goed.

Op 20 juni 2014, beide partijen hadden toen twee weken een relatie, liep het uit de hand. De vrouw kreeg klappen en werd bedreigd. De twee hadden seksuele betrekkingen. De vrouw zei dat ze dat niet wou, maar beklaagde ging onverstoord verder. Hij zou ook onder meer een briefje van twintig euro van haar gestolen hebben.

Op 13 augustus kon de beklaagde gearresteerd worden door de luchthavenpolitie in Zaventem. Hij stond internationaal geseind. Aanvankelijk ontkende hij het slachtoffer zelfs maar te kennen. Later gaf hij dat wel toe, maar verklaarde een andere versie van de feiten.

“Mijn cliënt beweert dat hij door de vrouw opgesloten werd”, zei zijn advocate. “Hij kwam terug uit Zweden, waar hij een vriendin heeft, en werd op de luchthaven opgepakt. Hij heeft zelf aangeboden om een polygraaftest af te leggen waarin hij met verve geslaagd is.”

De openbare aanklager vraagt een effectieve celstraf van vier jaar. De uitspraak valt op 23 februari. Of de man daarna al dan niet uitgewezen wordt, is een beslissing van de Dienst Strafuitvoering, in samenspraak met Dienst Vreemdelingenzaken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees