Jongetje met zelfgemaakt Messi-shirt gaat zijn grootste idool ontmoeten

Murtaza Ahmadi, het vijfjarig jongetje uit Afghanistan dat een Messi-shirt had gemaakt van een plastic zakje, gaat zijn grootste voetbalheld ontmoeten. Dat meldt ABC News. Lionel Messi zou zelf de Afghaanse Voetbalfederatie gecontacteerd hebben om een ontmoeting te regelen.

De zoektocht naar het jongetje begon met een foto waarop hij enkel op zijn rug te zien was. Duizenden mensen probeerden via het internet te achterhalen wie de jongen was, en probeerden het beeld onder de aandacht van de Argentijnse voetballer Lionel Messi te brengen.

Enige tijd later kwam aan het licht dat het jongetje Murtaza Ahmadi heet en samen met zijn landbouwersfamilie in het district Jaghori, in de oostelijke provincie Ghazni in Afghanistan, woont.

Ontmoeting

Nu de identiteit van het kind achterhaald is, lijkt het erop dat hem ook een ontmoeting met zijn grote idool Lionel Messi te wachten staat. Naar verluidt heeft de Afghaanse Voetbalfederatie contact gehad met Messi om een ontmoeting te regelen.

“Het management heeft een e-mail ontvangen van Lionel Messi en FC Barcelona in verband met de afspraak”, zegt woordvoerder Syed Ali Kazemi aan het nieuwsagentschap EFE. Ook op hun website bevestigt de voetbalbond dat Messi hen gecontacteerd had “om snel een ontmoeting met Murtaza Ahmadi te regelen”.

Waar en wanneer de ontmoeting zal plaatsvinden, is nog niet geweten.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees