VOETBAL 1STE PROVINCIALE vK LIEDEKERKe - FC MERCHTEM 2000 - Kenneth Mumba ontpopt zich stilaan tot Liedekerkse joker

“Evaluatie pas op het einde van het seizoen”

“Evaluatie pas op het einde van het seizoen”

Kenneth Mumba: “Concurrentie hoort bij het voetbal.” Foto: johnny de saedeleer

Liedekerke -

In Liedekerke ontpopte Kenneth Mumba zich zondag tot een gouden invaller nadat naderhand bleek dat zijn treffer op de Heuvelkouter voor de opnieuw fel aangemoedigde thuisploeg de volle buit opleverde.

Jouw vorige club Dender speelde zondag voor 4.000 kijkers de derby tegen Aalst. Dacht je daar niet even aan tijdens jouw opwarming op de Heuvelkouter?

Kenneth Mumba: “Mijn transfer naar Liedekerke was de enige juiste keuze. Ik beklaagde me die overgang nog geen seconde. Bij Liedekerke krijg ik alle kansen om me te ontwikkelen. Bij Dender lagen die kansen zeker niet dik gezaaid.”

“Emilio Ferrera vond het wel jammer dat ik mijn biezen pakte en pleitte voor meer geduld, maar intussen verkaste Ferrera ook al naar OH Leuven. Ik ben Dender dankbaar voor de opleiding, maar zal bij Liedekerke sneller stappen vooruit zetten in de eerste ploeg dan bij de Denderleeuwse beloften.”

“Zondag kon ik mijn steentje bijdragen. Het stond 1-0 bij mijn invalsbeurt en Liedekerke worstelde met de stugge Merchtemse defensie. Mijn treffer gaf dan ook een bevrijdend gevoel. Na de late Merchtemse tegentreffer dienden we nog slechts heel even alle zeilen bij te zetten.”

Liedekerke lijkt opnieuw bezig aan een sterk seizoen met spektakelvoetbal, al bleven de fans deze keer wat op hun honger?

“Een evaluatie kan je pas op het einde van het seizoen maken. Liedekerke mikt op de eindronde. Pas indien we dat eindrondeticket effectief in handen hebben, kan je over een geslaagd seizoen praten. Ik geloof daar wel in.”

“Tegen Merchtem scoorden we slechts twee keer, maar we versierden wel een korf kansen. Onze supporters kregen een aardige derby geserveerd. Je mag niet verwachten dat we elke week met vijf treffers de supporters in de watten leggen. We trakteerden de fans op een nieuwe driepunter en dat moeten we onthouden.”

De concurrentie in de vuurlinie is moordend met Desaegher en Verhavert. Blijf je bij Liedekerke en ga je de strijd aan?

“Concurrentie hoort bij het voetbal. De bal ligt in mijn kamp om het de coach zo moeilijk te maken. Ik voerde een goed gesprek met voorzitter Rudy Heymans en met coach Steven Bellemans.”

“Ik vernam dat Liedekerke ook voor volgend seizoen op me rekent.”

“Dat klinkt mij als muziek in de oren, maar bijtekenen deed ik nog niet. Ik voel me wel goed bij Liedekerke, De top drie is momenteel nog te hoog gegrepen, maar vanaf de vierde plaats ligt alles open en proberen we met Liedekerke een topplaats af te dwingen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio