PV vervalst om dronken deejay te beschermen

Alveringem -

Na het trouwfeest van een collega zou een West-Vlaamse agente moedwillig een proces-verbaal hebben laten vervalsen. Een vriend van haar, de dj op de trouw, reed dronken een elektriciteitspaal omver. Om dat te verdoezelen zou de agente een nuchtere vriend hebben opgebeld die in zijn plaats kwam blazen. Twee andere agenten hielpen het pv mee vervalsen.

Het parket in Veurne voert al enkele maanden een doorgedreven onderzoek naar drie agenten van de politiezone Spoorkin (Alveringem, Lo-Reninge en Veurne). Ze worden ervan verdacht met opzet een proces-verbaal te hebben vervalst. Het incident gebeurde vorig jaar na het trouwfeest van een collega.

De dj had na het feest in dronken toestand zijn wagen genomen. Hij veroorzaakte een ongeval door onderweg naar huis een elektriciteitspaal omver te rijden. Terwijl de politie onderweg was, belde de dj een bevriende agente van de politiezone Spoorkin op. De vrouw uit Alveringem was ook aanwezig op het trouwfeest, en repte zich meteen naar de plaats van het ongeval. Daar zou ze op het idee gekomen zijn om een nuchtere vriend op te bellen en hém een alcoholtest te laten afleggen in plaats van de dronken deejay.

Om het plannetje te laten lukken, zou de agente haar collega’s die de vaststellingen deden van het ongeval, hebben overtuigd om mee te stappen in haar verhaal.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees