Uitgebrande brasserie wordt gerestaureerd, maar wie gaat ze uitbaten?

Het gemeentebestuur van Zemst - hier schepenen Dirk Van Roey en Veerle Geerinckx - zit binnenkort met brouwerij Alken-Maes rond de tafel om de toekomst van de Gasthuishofhoeve te bespreken. Foto: pvw

Zemst -

Twee jaar nadat een hevige brand een groot deel van Brasserie Engelentijne in de as had gelegd, kunnen de restauratiewerken starten. Maar of de voormalige uitbater Patrick Van Campen de zaak opnieuw zal uitbaten, is nog maar zeer de vraag.

In april 2014, twee jaar nadat zaakvoerder Patrick Van Campen Brasserie Engelentijne in de Gasthuishofhoeve in Hofstade had geopend, werd de zaak grotendeels vernield door een hevige brand.

De Gasthuishofhoeve is eigendom van de gemeente Zemst, maar Van Campen bracht er een brasserie in onder. Maar het is hoogst onzeker of Patrick de uitbating na de restauratiewerken opnieuw zal opnemen. “Het hele proces na de brand is een grote chaos geworden”, zegt Van Campen.

Ook voor het gemeentebestuur van Zemst is het nog gissen wat er met de Gasthuishofhoeve gaat gebeuren.

De toegang tot het terrein wordt tijdens de werken afgesloten ter hoogte van de brug, zodat de werf verboden terrein wordt voor het publiek.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio