Aanleg fietssnelweg naar Antwerpen door Heidebos van start

Aanleg fietssnelweg naar Antwerpen door Heidebos van start

Rudy Van Vlaender : "Na de herinrichting van het kruispunt verdwijnen de poortjes en kan de fiets non-stop verder rijden." Foto: emt

Wachtebeke -

Fietsend Vlaanderen heeft iets om naar uit te kijken. Tegen eind oktober moet de fietssnelweg tussen Wachtebeke en Moerbeke een feit zijn. “Fietsers krijgen er absolute voorrang”, zegt mobiliteitsschepen Rudy Van Vlaender.

De werken aan de fietssnelweg tussen het Axelsvaardeken in Wachtebeke en Moerbeke staan in de startblokken. “Helaas een poos later dan verhoopt”, zegt mobiliteitsschepen Rudy Van Vlaender (Anders).

“De administratieve molen draaide niet snel genoeg om de werken voor de zomer af te krijgen. Toch hebben we een mooi project om naar uit te kijken. Het traject is zo'n 3,2 kilometer lang en maakt deel uit van de fietssnelweg Zelzate-Beveren/Waaslandhaven-Antwerpen. Op Wachtebeeks grondgebied loopt de snelweg door het Heidebos. Dat zorgde voor heel wat bijkomende obstakels, maar daar is overal een oplossing voor gevonden.”

“Vooral rond verlichting van het fietspad, werd heel wat discussie gevoerd met tal van betrokken partijen, maar uiteindelijk zijn we erin geslaagd een compromis te vinden. Het Heidebos is een waardevol natuurgebied en dus moet de aannemer rekening houden met het broedseizoen en zullen zijn activiteiten stilliggen tussen 15 maart en 1 juli.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio