Hier beleeft u ‘Den Elfde van den Elfde’ vanuit het fietszadel

Hier beleeft u ‘Den Elfde van den Elfde’ vanuit het fietszadel

Els Maes en Marita Meul van Toerisme Waasland, schepen Dominique Tielens en gedeputeerde Eddy Couckuyt met de fietsbrochure. Foto: vvp

Beveren-Waas -

Elf, zoveel tussenstops telt de nieuwe fietsroute die gisteren werd gelanceerd in Prosperpolder, epicentrum van de Vlaamse tv-serie ‘Den Elfde van den Elfde’. Fietsers kunnen aan de hand van het magische carnavalsgetal de mooiste plekjes van de Wase polders ontdekken.

De Vlaamse fictiereeks ‘Den Elfde van den Elfde’ loopt sinds 3 januari op zondagavond op één. De serie, gemaakt door Tom Van Dyck en zijn vrouw Alice Reijs, werd opgenomen in Prosperpolder. Toerisme Oost-Vlaanderen bundelde daarom de mooiste plekjes uit die regio in een fietsroute.

“Onze 32 km lange route met bijbehorende fietsbrochure heet ‘Elf kleine tussenstops’. Dit verwijst naar de buschauffeur uit de serie die te pas en te onpas zijn lijnbus aan de kant zet voor een kleine tussenstop”, zegt gedeputeerde voor Toerisme en voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen Eddy Couckuyt. “Het is ook een knipoog naar ‘buslijn 11’, die in de serie voorkomt. De televisiereeks biedt ons een mooie kans om deze streek te vermarkten met nieuwe, toeristische producten en zo meer bezoekers naar het Waasland te lokken.”

In de brochure zijn er elf haltes die het gebied waarin de serie werd opgenomen in een veel ruimere context tonen. Ook Toerisme Waasland sprong meteen op de kar. “De grote media-aandacht voor deze serie kan alleen maar positief werken voor het toerisme in het Waasland”, zegt ondervoorzitster Marita Meul. “De brochure verschijnt op 7.500 exemplaren en we houden een uitgebreide mediacampagne. De kaart kan ook gratis gedownload worden.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio