Enorme blunder van keeper zorgt voor grootste bekerstunt sinds 1975 in Nederland

Krankzinnige bekeravond

Wat is bekervoetbal toch mooi! De amateurs van VVSB gaan door naar de halve finales.

Geplaatst door FOX Sports NL op woensdag 3 februari 2016
In Nederland heeft amateurclub VVSB voor een bekerstunt van formaat gezorgd. De Zuid-Hollandse topklasser bereikte woensdagavond de halve finale van de KNVB-beker door in de slotfase tegen FC Den Bosch een achterstand van 2-0 om te zetten in winst: 2-3. VVSB is zo de eerste amateurclub sinds IJsselmeervogels in 1975 die zich bij de beste vier in de Nederlandse beker schaarde.

Alessio Carlone en Abdelaziz Khalouta scoorden voor FC Den Bosch in de eerste helft. De amateurs uit Noordwijkerhout voetbalden als team niet slechter dan de opponent uit de Jupiler League (de Nederlandse tweede klasse), maar misten aanvankelijk de spelers met de individuele klasse om een wedstrijd uit het slop te trekken. In de laatste vijf minuten stonden ze ineens wel op: Tommy Bekooij, Peet van der Slot en Maikey Parami bogen de achterstand om in een 2-3-zege. De winning goal in de 86e minuut kwam er na een onwaarschijnlijke blunder van keeper Kees Heemskerk.

Later woensdag strijden Roda JC en Feyenoord om het derde ticket voor de halve finales (AZ had zich dinsdag al geplaatst), donderdag treft PSV FC Utrecht.
 

Corrigeer