VOLLEYBAL2DE PROVINCIALE (V) - SARA T'JOENVDK GENT DAMES D

“Deugddoende overwinning”

Gent -

De derby in tweede provinciale B van het vrouwenvolleybal tussen VDK Gent D en Gevok Gent werd verrassend gewonnen door de thuisploeg, die hiermee de linkerkolom binnenkomt.

“Een nipte maar verdiende overwinning”, stelt trainster-coach Sara T'Joen. “Vooral de manier waarop stemt mij optimistisch. Ik ben ervan overtuigd dat Gevok meer in huis heeft en dat bewezen zij in de eerste set, waarin wij onder de voet werden gelopen. Maar mijn speelsters hielden de kopjes rechtop en via een constant hoge opslagdruk en de over-mijn-lijk mentaliteit in het achterveld kwamen wij meer en meer in de wedstrijd, om vanaf set drie dat ook op de bordjes te kunnen vertalen. Dat wij uiteindelijk de wedstrijd in vijf sets wonnen, durf ik inderdaad verdiend te noemen. Daar kan ik mijn speelsters alleen maar voor feliciteren.”

“Wij zijn een jonge ploeg in volle opbouw, net als de meeste ploegen van VDK Gent in provinciale”, aldus nog Sara T’Joen. ‘De opdracht is zowel individueel als collectief progressie maken, zonder enige druk om resultaten neer te zetten. Indien mogelijk zoveel te beter natuurlijk, maar dat is niet de hoofdbetrachting. Wat mijn ploegje betreft denk ik toch te mogen stellen dat wij een aardig seizoen aan het draaien zijn. Uiteraard hebben wij nog geen constante in onze prestaties kunnen leggen, maar met vallen en opstaan gaan wij er toch gestaag op vooruit. Er wordt keihard en met plezier gewerkt op training en ook op het terrein, tijdens de wedstrijden, genieten wij van elk punt. Als wij erin slagen die sfeer aan te houden, denk ik dat ons nog wel enkele mooie momenten te wachten staan dit seizoen.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio