Basketbal2de landelijke vrouwen - Lizzy Owusu Dames Leuven

“Het seizoen had nu pas mogen beginnen”

Leuven -

Dames Leuven deed een zeer goede zaak met het oog op het behoud. Door de 80-73-winst tegen Oostende-Bredene blijven ze in de stand wel elfde, maar vergroten ze de kloof met de naaste achtervolgers tot twee partijen. De zesde seizoenszege zorgde voor de nodige vreugdetaferelen.

“Eindelijk”, waren de eerste woorden van Lizzy Owusu, die topscoorster werd met 17 punten.

“We hebben de scalp van Oostende. De eerste confrontatie verloren we met een klein verschil. Nu winnen wij.”

“Het doet goed dat we een netelige slotfase toch tot een goed einde konden brengen. In de eerste seizoenshelft zou ons dat niet gelukt zijn. We weten dat we over een sterk team beschikken dat onder zijn waarde staat. Na een half jaar met mekaar te spelen, begint het nu echt te draaien. Eigenlijk had het seizoen nu pas voor ons mogen beginnen. Dan zouden onze ambities van de top 5 wel uitgekomen zijn.”

Vreemd dat Dames Leuven dit jaar maar voor het behoud speelt. In de vorige campagne misten ze nog op een haar de titel en promotie.

“We verloren in het tussenseizoen Karen Bartholomeus. Haar ervaring is enorm. Zij bracht ook die rust die we nu soms missen.”

“Toch ben ik er heel zeker van dat we zeker in tweede landelijke blijven. Het zou trouwens beschamend zijn als we dat zouden mislopen. Vandaag is daar het bewijs van geleverd dat we toch kunnen basketballen en hebben dat gedaan door een sterk collectief neer te zetten”, besloot Owusu.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio