Veroordeelde pedofiele zakenman wil Cambodjaan worden

© rr

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De zestigjarige beleggingsmakelaar uit Antwerpen die twee weken geleden tot negentien jaar cel werd veroordeeld voor seksueel misbruik van kinderen in de Filipijnen en Cambodja, heeft de Cambodjaanse nationaliteit aangevraagd. Dat meldt de Antwerpse regionale tv-zender ATV.

wver

De zakenman was nog voor de uitspraak van het vonnis gevlucht en kon nog niet gevat worden. Mogelijk zit hij in Cambodja. “Hij is daar kort na de uitspraak gesignaleerd in een van de huizen waarvan hij eigenaar is. Dat is zo ook aan mijn cliënt bevestigd”, zegt advocaat Kris Luyckx aan ATV. Luyckx treedt in deze zaak voor Child Focus op, dat zich burgerlijke partij stelde.

“Wat we ook weten is dat hij nog voor de uitspraak op 21 januari de Cambodjaanse nationaliteit heeft aangevraagd. Mogelijk probeert hij zo zijn straf te ontlopen. Er bestaat geen uitleveringsverdrag tussen België en Cambodja. Als hij inderdaad de Cambodjaanse nationaliteit zou verwerven, zou dat betekenen dat hij nooit aan België kan worden uitgeleverd”, zegt Luyckx.

De zakenman heeft intussen ook beroep aangetekend tegen zijn veroordeling. Zowel het Antwerpse parket als de burgerlijke partij zijn hem daarin gevolgd. Het parket en de advocaat van de zakenman wilden geen commentaar geven op het nieuws van de nationaliteitsaanvraag.

Video

Keuze van de redactie