Antwerpen stunt bij Maaseik

Antwerpen stunt bij Maaseik

Georg Klein en Jani Sippola plaatsen een blok op Jelte Maan van Maaseik. Foto: Dick Demey

Topvolley Antwerpen zorgde gisteren bij de vedetten van Maaseik voor een stunt. De jonge garde van trainer Dardenne bewees dat de winst in de halve finale van de Beker van België tegen datzelfde Maaseik geen toevalstreffer was.

Al in de eerste set toonde het jonge Antwerpen de nodige veerkracht. Aanvallend lukte het niet altijd, maar knokkend voor iedere bal wisten ze drie keer – bij 8-5, 15-11 en 19-15 – terug langszij te komen bij een thuisploeg waar Maan een sterke wedstrijd speelde. Het verlies van die eerste set liet geen wonden na, want de bezoekers gaven in set twee direct de toon aan. Via 5-8 en 13-16 zetten ze de nodige druk op de thuisploeg die wel via Finoli bij 21-20 overnam. Maar dit Antwerpen geeft zich niet zomaar gewonnen en via twee aces van Cox en een blok van Klein op Pereyra kwam het langszij.

Sterke Klein

De Sinjoren roken hun kans en een sterke Klein, goed bijgestaan door het duo Przybyla - Wachnick , zette Antwerpen in een comfortabele positie: 11-15. Maaseik wist het even niet en Antwerpen, dat blokkerend zeer sterk voor de dag kwam, profiteerde om 1-2 voor te komen.

Maaseik reageerde en nam bij 9-6 de vierde set in handen. Antwerpen reageerde gevat en bij 14-14 sloten de Sinjoren aan. Beide teams gaven elkaar geen duimbreed toe en hielden elkaar in evenwicht tot het einde. In een enerverend slot, slecht voor hartpatiënten, liet Antwerpen een eerste matchbal onbenut, waarna Maaseik de kans kreeg een vijfde set uit de brand te slepen. De Limburgers faalden en moesten net als eind december hun meerdere erkennen in het jonge complexloze Antwerpen dat duidelijk naar zijn beste vorm aan het groeien is voor de bekerfinale.

MAASEIK:Maan, Pereyra, Wijsmans, Raymaekers, Finoli, Bontje. Libero: Jorna en Dumont. Kwamen in: Pinheiro, Broshog, Staples.ANTWERPEN:Sippola, Prével, Cox, Klein, Prybyla, Wachnik. Libero: Deroey. Kwam in: Höhne. Sets: 25-21, 24-26, 20-25, 25-27

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen