Wat mag wel en niet op carnaval Keulen?

In Keulen nemen ze extra veiligheidsmaatregelen naar aanleiding van carnaval. Maar wat mag en mag nu niet tijdens de feestperiode?

In Keulen zijn vandaag de festiviteiten op gang geschoten voor carnaval. Dat gaat gepaard met strenge veiligheidsmaatregelen: er zijn 2.500 politieagenten ontplooid, drie keer meer dan vorig jaar.

Een en ander heeft te maken met de gebeurtenissen van oudejaarsnacht in de Duitse stad. Toen werden vele vrouwen betast en aangerand vlakbij de beroemde dom. Het seksueel geweld werd toegeschreven aan asielzoekers en Noord-Afrikaanse migranten. Er werden meer dan 1.000 klachten ingediend.

Veilige vrouwenzone

Vlakbij de kathedraal is nu een veilige vrouwenzone ingericht. De politie van Keulen is er veel aan gelegen om haar besmeurde blazoen weer op te poetsen. Na oudejaarsnacht werd de politie verweten niet adequaat en ongecoördineerd gereageerd te hebben.

Donderdag waren er in elk geval minder carnavalsvierders, ook wel 'Jecken' genoemd, dan andere jaren. De festiviteiten duren zes dagen, tot Aswoensdag volgende week, en trekken normaal zo'n 1,5 miljoen bezoekers. Seksueel geweld is niet ongewoon tijdens carnavalsvieringen. De politie in Keulen krijgt elk jaar gemiddeld 50 klachten daaromtrent binnen.
 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees