Subsidie voor pop-upwinkels in binnenstad afgevoerd

Ronse -

Het voorstel van raadslid Björn Bordon (SP.A) om een subsidie te geven voor de oprichting van pop-upwinkels in de binnenstad, haalde het niet.

Björn Bordon had een bijkomend punt aan de gemeenteraad laten toevoegen. “Wij stellen voor om in een budget van 5.000 euro te voorzien voor het subsidiëren van pop-upwinkels in de binnenstad”, lichtte hij toe. “Onze stad kampt nog altijd met een probleem van leegstand van handelszaken. Pop-upwinkels versterken het aanbod en de aantrekkelijkheid van het uitzicht van de winkelstraten, wat ook de andere winkels ten goede komt.”

Schepen van Lokale Economie Brigite Vanhoutte (N-VA) reageerde geïnteresseerd, maar ging uiteindelijk niet op het voorstel in. “Als stad hebben we maar beperkte middelen om leegstand van handelszaken tegen te gaan”, zei ze. “Daarom is het interessant om andere mogelijkheden te overwegen. Helaas moet ik besluiten dat dit voorstel weinig zoden aan de dijk zal brengen. Er zijn vooral praktische bezwaren, omdat de leegstaande handelszaken meer investeringen nodig hebben om als winkel te kunnen gebruiken. De meeste bevinden zich in een te slechte staat. We geloven meer in de projecten zoals in de Wijnstraat of de Peperstraat, waarbij verloederde handelspanden plaats maken voor nieuwbouw, met onderaan grote winkelruimtes.”

Ook Vlaams Belang haalde het voorstel onderuit. “Dit zal de leegstand van tien tot twaalf procent niet structureel kunnen oplossen”, zei voorman Erik Tack. “5.000 euro zal het verschil niet maken.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio