Boek schetst leven in het Meetjesland tijdens oorlogsjaren ‘14-'18

Inwoners van Maldegem staan op de Markt aan te schuiven voor de broodbedeling. Foto: Collectie Denis Pieters

Eeklo -

Verzamelaar Denis Pieters en heemkundige Stefaan De Groote uit Deinze sloegen opnieuw de handen in elkaar en stelden een fraai boek samen over het leven in het Meetjesland tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Het duo Pieters-De Groote is niet aan zijn proefstuk toe. Na ‘Gent in de Grote Oorlog’ en ‘Leie- en Scheldestreek in de Grote Oorlog’ ontsluit Denis Pieters, de bekende verzamelaar van oude foto's, een andere nog nooit getoonde collectie in een nieuw boek.

Dit keer wordt het ‘Meetjesland in de Grote Oorlog’ belicht en daarin brengt hij de grote en kleine verhalen over de Eerste Wereldoorlog aan de hand van de vele en soms zeer merkwaardige foto's van Duitse militairen.

Denis Pieters kreeg opnieuw hulp van Stefaan De Groote, ondervoorzitter van de heemkundige kring het Land van Nevele, die een inleiding schreef over de oorlogsgebeurtenissen in de regio en de teksten bewerkte. Het voorwoord is van prof. emeritus en WO I expert Alex Vanneste. Ook een aantal andere heemkundigen uit de streek hielp met het duiden en lokaliseren van de bijna 300 unieke foto's.

INFO

‘Meetjesland in de grote oorlog’ is een uitgave van uitgeverij De Klaproos en is te koop in de boekhandel aan 24,95 euro.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio