VOETBAL1STE PROVINCIALECROSSING SCHAARBEEK-VK LIEDEKERKE - Pieter-Jan Verhavert plant comeback na blessure aan de hamstrings

“Gedacht aan stoppen”

“Gedacht aan stoppen”

Pieter-Jan Verhavert: “Ik ben toch opgelucht dat ik heb doorgebeten.” Foto: dsj

Liedekerke -

Binnen enkele weken krijgt coach Steven Bellemans er op de Heuvelkouter mogelijk nog een troef bij. De Liedekerkser centrale verdediger Pieter-Jan Verhavert (25) leek verloren voor het voetbal, maar plant een comeback. Crossing komt wel te vroeg.

Je verdween door een hardnekkige blessure aan de hamstrings op het achterplan, maar we zagen jou ook niet meer op de wedstrijden als supporter van jouw broer Simon en de vele maats. Vreemd voor een echte clubspeler?

Pieter-Jan Verhavert: “Ik draag Liedekerke in het hart hoor. Mijn vader Jan Verhavert is er trouwens afgevaardigde en naast mijn broer tel ik er een klad echte vrienden. Gaan kijken naar de maats deed evenwel te veel pijn. Ik wil zelf op die bal trappen en over dat veld rennen. Aan de kant machteloos toekijken zou de frustratie enkel nog doen toenemen. Dit seizoen stond ik tijdens de eerste vijf wedstrijden in de basis. Op training viel ik toen opnieuw uit met hetzelfde hamstringletsel dat me ook vorig seizoen al een deel van de competitie kostte. Vorige zomer werkte ik keihard en ik speelde alle matchen in de voorbereiding. Ik dacht dat alle ellende achter de rug lag.”

Liedekerke voerde in de heenmatch Crossing naar de slachtbank, maar de Brusselaars zijn intussen aan de beterhand om het degradatiespook te verjagen. Het wordt een linke opdracht?

“In de heenronde viel ik net voor die wedstrijd uit zodat ik me die niet meer herinner. Ik dacht ernstig aan stoppen, maar ben opgelucht dat ik toch doorbeet. Ik zal eerst bij Liedekerke B wat matchritme moeten opdoen zodat ik binnen enkele weken weer helemaal mijn oude peil kan oppikken. Ik kijk ernaar uit om opnieuw deel uit te maken van de fantastische spelersgroep die ik de voorbije maanden hard miste. Ook de supporters miste ik, maar ik was het een beetje beu dat ik elke week mijn verhaal diende te vertellen. Daarom bleef ik weg van de Heuvelkouter.”

Gelukkig staat in Liedekerke ook een sterk medisch team klaar?

“In september werkte ik keihard met behulp van Steven Van Den Bogaert en Stijn Lintermans. Ik haalde opnieuw mijn oude niveau wat ik ook aan hen te danken had. Toen ik uitviel, was het devies helaas vooral rusten. Ik ben pas 25 en dat is echt nog veel te jong om te stoppen. Ik zal terugkeren, maar dat zal op mijn eigen ritme moeten gebeuren zonder te forceren. Voor de wedstrijd op Crossing kan ik enkel duimen voor de maats.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio