Mathieu Van der Poel wil als mountainbiker naar Rio

Mathieu Van der Poel wil als mountainbiker naar Rio

Foto: Marc Van Hecke

Mathieu van der Poel heeft zijn WK-kater doorgespoeld en smeedt al meteen nieuwe plannen: hij wil als mountainbiker naar de Olympische Spelen in Rio.

Veldrijden op Sportwereld.be

De jonge Nederlander zat de afgelopen week rond de tafel met de ploegleiding van BKCP-Corendon. “Ik wil de komende weken mijn eerste wedstrijden als mountainbiker rijden”, aldus Van der Poel. “En niet zomaar. Bedoeling is om een selectie af te dwingen voor de Spelen in Rio de Janeiro.” Geen makkelijke klus, beseft Van der Poel. “Ik heb in het verleden niet echt veel met de mountainbike gereden en zeker niet in wedstrijdverband. Maar een eventuele selectie voor de Spelen werkt motiverend. Ik zou doodgraag naar Rio gaan.”

Ploegmanager Christoph Roodhooft bevestigt de plannen. “Aan welke wedstrijden hij zal deelnemen, ligt nog niet honderd procent vast”, klinkt het. “Maar het lijkt ons een ideaal doel om naartoe te werken. Mathieu zat ook in de voorselectie voor de olympische wegrit, maar probeer maar eens op te boksen tegen al die toppers uit de World Tour. Dit lijkt ons haalbaarder.”

Van der Poel is niet de eerste veldrijder die de stap naar het mountainbiken zet. Ook Sven Nys kwalificeerde zich in 2008 en 2012 voor de Spelen van Peking en Londen. Het afscheidnemende veldrit-icoon startte zijn voorbereiding op Peking wel in 2005, drie jaar voor het begin van de Spelen. Van der Poel gunt zichzelf beduidend minder tijd.

Corrigeer