Sloveen Grega Bole wint Italiaanse seizoensopener

Sloveen Grega Bole wint Italiaanse seizoensopener

Foto: twitter

Grega Bole (Nipp-Vini Fantini) toonde zich de snelste in de GP Costa degli Etruschi (Ita/1.1). De 30-jarige Sloveen was na 190 kilometer in Donoratico de snelste van een kleine kopgroep. Hij haalde het voor de Italianen Francesco Gavazzi (Androni-Sidermec) en Diego Ulissi (Lampre-Merida).

Wielrennen op Sportwereld.be

De ontsnapping van de dag kwam op naam van drie renners: Genki Yamamoto, Alessandro Tonelli en Igor Boev. Het peloton liet begaan en gunde hen een maximale voorsprong van 11 minuten.

Bij de eerste beklimming van de Torre Segalari dunde het peloton uit tot zo’n 40 renners en zakte de voorsprong van de vluchters zienderogen. Bij de laatste beklimming was het Diego Ulissi die de debatten opende en de laatste vluchter Tonelli oppeuzelde. Maar vrij spel kreeg Ulissi niet en met Zardini, Gavazzi, Grega Bole, Ciccone, Sanz, Vigano, Schumacher, Rabitsch en Fedi keerden nog enkele renners terug. Ook Tonelli en Boev zouden in de afdaling nog terug aansluiten.

Het kleine groepje zou strijden om de zege. Ondanks nog een late uitval van Sanz werd gesprint om de overwinning en daarin toonde Bole zijn snelle benen, goed voor zijn twaalfde profzege in zijn carrière.

Corrigeer