Uber-chauffeur rijdt amper, maar verdient wel 78.000 euro in half jaar tijd

Uber-chauffeur rijdt amper, maar verdient wel 78.000 euro in half jaar tijd

Joseph Ziyaee Foto: *

Dat sommige Uber-chauffeurs in korte tijd rijk worden, is bekend. Maar de Amerikaan Joseph Ziyaee toont dat je ook zonder mensen te vervoeren goed je boterham kan verdienen. De man verdiende maar liefst 78.000 euro in een een half jaar tijd en deed slechts enkele ritjes.

Het begon erg toevallig: Joseph had een breukje in zijn voet opgelopen en kon zo een tijdje niet achter het stuur zitten. "Een geluk bij een ongeluk", zegt Joseph, die in Los Angeles woont. Hij herinnerde zich een verhaal in de krant over een Uber-chauffeur die veel geld verdiende met een speciaal bonussysteem van Uber. Het bedrijf geeft immers bonussen aan mensen die hen nieuwe chauffeurs aanbrengen. 

Joseph besloot dat ook eens te proberen, met succes. Hoewel hij slechts één ritje maakte, kwam er tijdens zijn eerste maand bijna 18.000 euro op de rekening. Elke keer Joseph via een soort 'verwijscode' een nieuwe chauffeur aanbrengt, krijgen zowel hij als de nieuwe chauffeur een bonus. De Amerikaan bracht zo in een half jaar tijd al bijna tweehonderd mensen aan. 

Maar, zegt Joseph, hij doet meer dan aanbrengen alleen. "Het is belangrijk dat je nieuwe mensen goed opvolgt", klinkt het.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees